Adobe - PhotoShop
Нужна ти е регистрация във форума, за да можеш да имаш достъп до всички функции на сайта.

Share
Go down
avatar
Admin
Брой мнения : 37
Присъединил : 14.12.2017
Години : 21
Местожителство : България, София
Вижте профила на потребителяhttp://photoshop.bulgarianforum.net

Какво става, когато натиснем Ctrl + S?

on Чет Дек 28 2017, 22:27
Какво става, когато натиснем Ctrl + S


(опасна опция, ако работите върху оригинална снимка - горещо Ви препоръчвам, работете с нея върху копие на снимката)

Това е комбинация, която ни замества отиването до File - Save. То, срещу Save си пише комбинацията, нужна за работа с програмата, и срещу другите опци пише същото. Това е за ваше улеснение.

Преди да натиснете Ctrl +S, натиснете от синичкото работно поле на Duplicate. След това работете, примерно по него и натиснете Ctrl +S, за да запазите във формат .jpg (това става автоматично). Но, за да запазите работното си поле (снимка), в работен формат (psd), трябва при натискане на Ctrl +S, да изберете от менюто, този формат (PSD-PDD). Едно и също е. Това е работен формат на ФШ, който позволява да се върнете след време на тази снимка и да дооправите, каквото има за дооправяне. Не изберете ли този формат - снимката Ви ще се запази в формат .jpg, който пък не позволява, да се върнете, да си дооправите снимката. Особено, когато работите със слоевете или просто работите поетапно със снимката.

Това е задължително, да го знаете. Зареждате ли снимка в програмата си? Заредете я. Пуснете и дубликат. Запазете дубликата в работен формат (PSD-PDD) - работете и се забавлявайте по нея и като сте готови, отивате на File-Save for web. Но, тук навлизаме в друг урок и ще го опиша по-късно.
Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите